Cinema Gouda

Cinema Gouda, gevestigd in het historische centrum van Gouda, is meer dan zomaar een bioscoop. Sinds de opening in 2014 heeft deze moderne filmtempel zich gepositioneerd als een cultureel baken in de stad. Met een breed scala aan films, van blockbusters tot onafhankelijke producties, en een scala aan activiteiten, is Cinema Gouda een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Bekijk hier informatie en de huidige agenda van Cinema Gouda bioscoop.

Cinema Gouda biscoop

Cinema Gouda heeft een modern en gastvrij interieur dat uitnodigt tot ontspanning. Voor en na de film kunnen bezoekers terecht in het gezellige café, waar ze kunnen genieten van een breed assortiment aan drankjes en snacks. De vriendelijke en behulpzame medewerkers dragen bij aan de warme en gastvrije sfeer die Cinema Gouda kenmerkt.

In een tijd waarin thuisstreamingdiensten steeds populairder worden, weet Cinema Gouda zich te onderscheiden door een totaalbeleving te bieden die verder gaat dan alleen het kijken naar een film. Het is een plek waar mensen samenkomen, waar verhalen gedeeld worden en waar cultuur gevierd wordt. Cinema Gouda is niet alleen een bioscoop, maar een culturele hotspot die het hart van vele Gouwenaren heeft veroverd.

Adres Cinema Gouda

Burgemeester Jamessingel 25

2803 WV

Gouda

Films kijken bij Cinema Gouda

De bioscoop beschikt over zes zalen, elk uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van geluid en beeld, waaronder 3D-projectie en comfortabele stoelen die zorgen voor een optimale kijkervaring. De grootste zaal biedt plaats aan 241 bezoekers, terwijl de kleinere zalen een intiemere setting bieden voor arthousefilms en speciale vertoningen. De diversiteit in het programma is een van de sterke punten van Cinema Gouda. Naast de nieuwste Hollywoodproducties, biedt de bioscoop ook ruimte aan Europese films, documentaires en kinderfilms. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is.

Een van de unieke aspecten van Cinema Gouda is het brede scala aan evenementen dat georganiseerd wordt. Zo zijn er regelmatig filmfestivals, voorpremières en speciale avonden zoals de 'Ladies Night' en 'Men's Night', waarbij bezoekers naast de film ook kunnen genieten van een drankje en hapjes. Daarnaast is er veel aandacht voor educatieve programma's, waarbij scholen uit de regio uitgenodigd worden om met hun leerlingen films te komen kijken die aansluiten bij hun lesprogramma. Deze educatieve projecten zijn gericht op het bevorderen van mediageletterdheid en het kritisch leren kijken naar film.